Overslaan en naar de inhoud gaan

Bill Gates verlaat Microsoft nu echt

Bill Gates, medeoprichter van softwaregigant Microsoft, stapt uit het bestuur van het technologiebedrijf. Dat maakte hij bekend op zijn blog. De miljardair wil meer tijd besteden aan zijn filantropische projecten.
Netflix-serie over Bill Gates
© Netflix
Netflix

Gates richtte Microsoft in 1975 op met wijlen Paul Allen. In de decennia die volgden, groeide het bedrijf uit tot 's werelds grootste softwarebedrijf. Met pc's en besturingssystemen van Microsoft raakte computergebruik ook ingeburgerd bij de leek.

De inmiddels 64-jarige Gates was tot 2000 topman van Microsoft. Wel bleef hij aan als voorzitter, een meer toezichthoudende rol. Hoewel hij na 2008 niet meer op dagelijkse basis bij bestuurszaken was betrokken, vervulde hij die functie tot 2014. Nadien behield hij nog een zetel in het bestuur, die hij nu heeft opgegeven.

Orakel uit Redmond

"Microsoft blijft altijd een belangrijk deel van mijn leven", verklaarde Bill Gates in zijn aankondiging. Hij kondigde ook aan het bedrijf en de huidige topman Satya Nadella van technologisch advies te blijven voorzien.

Bill Gates kondigde ook aan op te stappen uit het bestuur van Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in