Beheer

IT beheer

Big Data is belangrijkste business-aanjager

21 maart 2014
CapGemini heeft onderzoek gedaan onder CIO's en vroeg ze onder andere naar de belangrijkste aanjager voor de business. Volgens 64 procent van de CIO's is Big Data het belangrijkst.

De resultaten van het onderzoek zijn vervat in een rapport onder de titel The Application Landscape Report 2014. Dat landschap is overigens erg druk bevolkt, menen de onderzoekers. Bij sommige bedrijven is de overbevolking van het landschap zelfs zo groot dat de overgang naar een 'digital enterprise' effectief wordt gesmoord. CIO's en beheerders zullen maatregelen moeten nemen om die verstikking te voorkomen, meent CapGemini.

Techniek is de sleutel

De IT speelt een belangrijke rol bij het zakendoen. Moderne systemen zorgen er niet alleen voor dat een bedrijf minder kosten maakt, maar ook dat er nieuwe activiteiten aangeboord kunnen worden. De techniek is een cruciaal middel om het zakelijke proces te vernieuwen. Daarbij geldt wel het motto 'hoe eenvoudiger hoe beter'. IT-systemen moeten zo eenvoudig mogelijk zijn, in plaats van zo complex mogelijk wat bij veel bedrijven de stelregel blijkt te zijn. CapGemini heeft het rapport hier online gezet.

 


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.