Management

Governance
Verenigde Staten

Biden ontmoet bedrijfsleven over cybersecurityproblemen

Aanwezige bedrijven niet bekendgemaakt.

© WhiteHouse.gov
22 juli 2021

Aanwezige bedrijven niet bekendgemaakt.

President Joe Biden en zijn nationale veiligheidsteam zijn van plan om volgende maand bedrijven te ontmoeten over cybersecurity. Dat meldt een functionaris aan SecurityWeek.

De bijeenkomst, waarvan de details niet bekend zijn, is op 25 augustus in het Witte Huis. De aanleiding zijn de inspanningen van de Verenigde Staten om bedrijven te helpen beschermen tegen ransomware-aanvallen vanuit Rusland. De Amerikaanse regering wordt ook geconfronteerd met een agressieve cyberbeveiligingsdreiging van de Chinese overheid.

De bedrijven die deelnemen aan de bijeenkomst worden niet bekendgemaakt voor de Nationale Veiligheidsraad. Wat wel duidelijk is, is dat er wordt gekeken naar hoe er kan worden samengewerkt om cybersecurity van het land te verbeteren.

Microsoft

Eerder werkte de Amerikaanse regering er al samen met de particuliere sector om de weerbaarheid op gebied van cybersecurity te vergroten. Het ging destijds onder meer om Microsoft nadat er een wereldwijde hack werd ontdekt die tienduizenden computersystemen trof. Er werden nadien initiatieven gelanceerd die gericht zijn op het verbeteren van de normen voor kritieke sectoren zoals elektriciteit.

De VS hadden de afgelopen maanden onder meer te maken met aanvallen op een enorme brandstofpijpleiding, waarna er onder meer een tekort aan gas ontstond. Ook werd een wereldwijde vleesverwerker getroffen. De Amerikaanse president Joe Biden riep eerder deze maand de Russische president Vladimir Poetin op dat hij meer moet doen om ransomware-aanvallen vanuit Rusland te bestrijden. De Amerikaanse regering beschuldigde onlangs ook Chinese hackers van de inbreuk op de e-mailserversoftware van Microsoft Exchange.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.