Beheer

Apps
Kopano Meet

Beveiligde videoconferencing-webapp uit Nederland

Nieuwe versie van p2p-versleutelde open source PWA voor videobellen, van Nederlandse bodem.

© Kopano
12 september 2019

Nieuwe versie van p2p-versleutelde open source PWA voor videobellen, van Nederlandse bodem.

Het Delftse bedrijf Kopano brengt vandaag de nieuwste release uit van zijn progressive web app (PWA) voor beveiligd videobellen. De Meet-app werkt peer-to-peer (p2p) en is end-to-end versleuteld. De software valt door gebruikers ook op eigen servers te draaien, waardoor 'digitale soevereiniteit' is gewaarborgd.

Kopano (voorheen bekend onder de naam Zarafa) heeft Meet ontwikkeld als PWA, op basis van het WebRTC-protocol. Hierdoor werkt de app in browsers en is het niet afhankelijk van besturingssystemen en eventuele platformgebonden app stores. Downloaden en installeren is dan ook niet nodig voor gebruik van Meet. De oorspronkelijke release van deze video-app is in januari uitgebracht. Nu volgt de nieuwe versie die een verbeterd design heeft en meer functionaliteit biedt specifiek voor zakelijk gebruik.

Ontwikkelplannen

De eerste release bood al high-definition video en audio, één-op-één videogesprekken en groepsgesprekken. In de vandaag uitkomende versie kunnen mensen hun scherm delen zonder dat ze daarvoor een plugin hoeven te gebruiken. Verder is er de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren met externe gebruikers. Daarnaast zijn vergaderverzoeken te versturen via andere communicatiekanalen zoals WhatsApp, SMS en zakelijke chatsystemen.

De volgende stap op de roadmap voor Meet is integratie met Kopano WebApp en de ontwikkeling van functies zoals notificatie van gemiste oproepen, en een automatische aanwezigheidsstatus. Softwareleverancier Kopano geeft aan dat het ontwikkelteam ook zal werken aan makkelijkere manieren om Meet te implementeren en te testen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.