Overslaan en naar de inhoud gaan

Bèta's krijgen snelle omscholing tot Big Data specialist

YoungCapital biedt de jonge afstudeerders met een bèta- of technische achtergrond een traineeship aan van twee maanden. Inmiddels gaat de eerste lichting Big Data Consultants deze maand aan het werk bij een nieuwe werkgever.

“Wij willen graag een antwoord geven op de sterk groeiende vraag naar IT-professionals”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. In 2014 startte YoungCapital Professionals, het detacheringslabel van YoungCapital, met het traineeship tot Software Developer. Sindsdien zijn al tweehonderd bètatalenten opgeleid tot gecertificeerd programmeur.

Kooistra: “Big Data heeft de toekomst. Met dit nieuwe traineeship springen we in op de zeer actuele vraag naar specialisten op dit vlak.” YoungCapital selecteert uit haar database, die inmiddels bijna twee miljoen jongeren in Nederland omvat, de mensen met het best passende profiel. Deze jongeren worden uitgenodigd voor een intensieve selectieprocedure.

Het programma bestaat uit een opleidingstraject aan de ITPH Academy in Zwolle. De trainees volgen verder bigdataspecialisten van gerenommeerde IT-bedrijven gastcolleges. De kennis wordt vervolgens getoetst met erkende examens van de Big Data Science School. De trainees komen bij aanvang van de opleiding bij YoungCapital in dienst en gaan na de opleiding via een detavast-constructie aan het werk bij de opdrachtgevers van YoungCapital. Het sectorfonds voor de ICT-sector, Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT), ondersteunt het initiatief.

In de eerste lichting zijn een piloot, een professionele pokeraar en een werktuigbouwkundige omgeschoold voor hun nieuwe carrière in de IT.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in