Beheer

Zakelijke software
Zoom

Betalende Zoom-gebruikers krijgen meer regie over dataverkeer

Gebruikers kunnen zelf kiezen welke datacenterregio gebruikt wordt. 

© Zoom
14 april 2020

Gebruikers kunnen zelf kiezen welke datacenterregio gebruikt wordt. 

Videoconferencing-dienst Zoom geeft betalende gebruikers vanaf 18 april meer regie over hun dataverkeer. Gebruikers kunnen vanaf die dag zelf kiezen welke datacenterregio's ze willen gebruiken voor hun verkeer.

Gebruikers kunnen zich vanaf 18 april per regio aanmelden of juist afmelden, schrijft Zoom-CTO Brendan Ittelson in een blogbericht. Gebruikers kunnen zich alleen niet afmelden van de standaard regio die ze gebruiken. Dat is waar het account van de gebruiker staat. "Voor het overgrote deel van onze klanten is dat de Verenigde Staten."

De bedoeling is dat klanten met de nieuwe functie meer controle krijgen over hun data en de interactie met het wereldwijde netwerk van Zoom als ze de dienst gebruiken. Zoom heeft datacentra in acht regio's: de Verenigde Staten, Canada, Europa, India, Australië, China, Latijns-Amerika en Japan/Hong Kong.

Gratis gebruikers kunnen zich niet aan- of afmelden voor specifieke regio's. Zij zijn gebonden aan de datacentra in hun standaard regio, waar dus ook het account staat. 

Veel problemen bij Zoom

Zoom is de afgelopen weken regelmatig negatief in het nieuws gekomen, vanwege de vele problemen met de dienst. De app van Zoom bleek bijvoorbeeld gegevens naar Facebook te versturen, ook als gebruikers geen Facebookaccount hadden. Daarnaast werden e-mailadressen van andere gebruikers getoond, omdat Zoom geen onderscheid kon maken tussen adressen van internetproviders als XS4ALL en e-mailadressen van mensen die bij hetzelfde bedrijf werken. 

Zoom wordt als gevolg van de vele problemen in zeker drie Amerikaanse staten onderzocht door Justitie. Inmiddels zijn er wel diverse beveiligingsverbeteringen doorgevoerd. Ook heeft oprichter Eric Yuan zijn excuses aangeboden voor de problemen. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.