Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestbetaalde ontwikkelaars werken niet op kantoor

Bijna de helft (45%) van de ontwikkelaars werkt op zijn minst een deel van werktijd niet op kantoor van de werkgever. Een tiende doet zelfs standaard zijn of haar werk op afstand. Deze laatste groep verdient ruim een kwart meer dan de ontwikkelaars die niet op kantoor zitten.
© Unsplash
Unsplash

Deze cijfers komen uit een onderzoek van Stack Overflow. Software ontwikkelen blijkt een activiteit die prima buiten de muren van de opdrachtgever kan worden uitgevoerd. Ontwikkelaars voelen zich gemiddeld ook iets tevredener over hun werk wanneer zij in staat zijn te werken waar ze willen.

Voor veel organisaties is het ook bittere noodzaak om bij het rekruteren van ontwikkelaars geen geografische beperkingen op te leggen. Talent is schaars en zit over de hele wereld. Vacaturesites Glassdoor en Remotive hebben recent een lijst opgesteld van bedrijven die heel actief zijn bij het werven van talent dat op afstand werkt.

Beter verdienen buiten kantoor

Uit het onderzoek van Stack Overflow blijkt dat ontwikkelaars die op afstand werken gemiddeld 139.081 dollar per jaar tegenover 111.321 dollar voor de ontwikkelaars die standaard op kantoor zitten.

Sid Sijbrandij, oprichter en algemeen directeur van GitLab, heeft zijn organisatie zelfs van begin af aan opgezet als een virtuele organisatie. Op kantoor  werken heeft voor- en nadelen, zegt Sijbrandij tegen AG Connect. "Naar mate een organisatie groter wordt vallen de nadelen weg en nemen de voordelen toe."

De circa 2500 bedrijven die Remotive op een rij heeft gezet, denken ook in die richting.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in