Loopbaan

Carriere
ontwikkelaar

Bestbetaalde ontwikkelaars werken niet op kantoor

Bedrijven zoeken talent over de hele wereld.

© Unsplash Matt Wildbore
6 januari 2020

Bedrijven zoeken talent over de hele wereld.

Bijna de helft (45%) van de ontwikkelaars werkt op zijn minst een deel van werktijd niet op kantoor van de werkgever. Een tiende doet zelfs standaard zijn of haar werk op afstand. Deze laatste groep verdient ruim een kwart meer dan de ontwikkelaars die niet op kantoor zitten.

Deze cijfers komen uit een onderzoek van Stack Overflow. Software ontwikkelen blijkt een activiteit die prima buiten de muren van de opdrachtgever kan worden uitgevoerd. Ontwikkelaars voelen zich gemiddeld ook iets tevredener over hun werk wanneer zij in staat zijn te werken waar ze willen.

Voor veel organisaties is het ook bittere noodzaak om bij het rekruteren van ontwikkelaars geen geografische beperkingen op te leggen. Talent is schaars en zit over de hele wereld. Vacaturesites Glassdoor en Remotive hebben recent een lijst opgesteld van bedrijven die heel actief zijn bij het werven van talent dat op afstand werkt.

Beter verdienen buiten kantoor

Uit het onderzoek van Stack Overflow blijkt dat ontwikkelaars die op afstand werken gemiddeld 139.081 dollar per jaar tegenover 111.321 dollar voor de ontwikkelaars die standaard op kantoor zitten.

Sid Sijbrandij, oprichter en algemeen directeur van GitLab, heeft zijn organisatie zelfs van begin af aan opgezet als een virtuele organisatie. Op kantoor  werken heeft voor- en nadelen, zegt Sijbrandij tegen AG Connect. "Naar mate een organisatie groter wordt vallen de nadelen weg en nemen de voordelen toe."

De circa 2500 bedrijven die Remotive op een rij heeft gezet, denken ook in die richting.

Lees meer over
1
Reacties
Rbx 06 januari 2020 12:58

Dit onderzoek richt zich niet op Nederland. De salarissen in de VS liggen veel hoger

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.