Overslaan en naar de inhoud gaan

Beroepsvereniging vraagt ingenieurs te helpen in coronacrisis

Beroepsvereniging KIVI heeft een hulpvraag uitgezet naar haar achterban met de vraag of zij willen helpen om nijpende problemen rondom de coronacrisis het hoofd te bieden. Het gaat om hulp door kennis of door inzet van middelen. Het kan ook gaan om vragen die betrekking hebben tot ICT.
Samenwerken
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

KIVI heeft 18.000 leden die allemaal een HBO- of WO-opleiding in de techniek hebben afgerond, ook ICT-opleidingen. “Deze leden zijn bovendien verdeeld in een aantal gespecialiseerde ‘afdelingen’, waaronder bijvoorbeeld Medische Technologie”, zegt Jan Wind, lid van het hoofdbestuur van KIVI. De vereniging wil dit netwerk graag inzetten om de vitale sector bij moeilijke vragen te ondersteunen. Organisaties in de vitale sector die hulp nodig hebben, kunnen zich via de website aanmelden. “We werken vraag gestuurd, dus we proberen alleen in te gaan op concrete vragen uit de vitale sector waar ons netwerk inderdaad verstand van heeft.”

Herverdelingsvraagstukken

Er zijn nog geen ICT-gerelateerde vragen bij de vereniging binnen gekomen, laat Wind desgevraagd weten. Maar dat kan natuurlijk wel. Wind: “Je zou kunnen denken aan platform(en) voor herverdelingsvraagstukken als er schaarste is. Nu bijvoorbeeld voor mondkapjes en beademingsapparatuur. Maar ook kun je denken aan systemen als Folding@home om rekenkracht te genereren voor het uitzoeken van moeilijke problemen, zoals het coronavirus.”

Vooralsnog is de vereniging hard bezig om te ondersteunen bij het tekort aan mondkapjes. Volgens Wind loopt het initiatief erg hard. “Er wordt binnen en buiten de vereniging massaal gereageerd. Ik heb inmiddels 280 experts en 80 coördinatoren uit allerlei verschillende vakgebieden, die allemaal online klaar staan om mee te helpen. Van bouwkundigen tot filterfabrikanten en van medisch gecertificeerde 3D-printers tot veiligheiddeskundigen.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in