Linksys

Belkin laat merknaam Linksys voortleven

18 maart 2013
Belkin handhaaft de merknaam van de overgenomen Cisco-dochter Linksys. De acquisitie is afgelopen vrijdag afgerond, maakte Belkin bekend.

Cisco wilde van het consumentenmerk Linksys af omdat het niet langer paste in de kernactiviteiten van het bedrijf. In januari bereikte Cisco overeenstemming met Belkin over de verkoop, voor een niet bekendgemaakt bedrag. Linksys maakt netwerkproducten zoals routers, wifi access points en modems voor thuisgebruikers en kleine bedrijven.

Belkin is van plan zowel de eigen merknaam als die van Linksys te blijven gebruiken. Het zal ook de producten en supportkanalen van het overgenomen merk in stand houden. Het nieuwe moederbedrijf gaat wel op zoek naar mogelijkheden tot 'kruisbestuiving' tussen beide productlijnen.

Personeel kan grotendeels mee

Belkin zei eerder dat het zoveel mogelijk personeel van Linksys in alle afdelingen en regio's in dienst houdt, al zullen sommige banen worden geschrapt.

Na de overname neemt Belkin zijn intrek in het hoofdkantoor van Linksys, in de plaats Irvine in Californië. Belkin blijft ook zijn huidige vestiging elders in Californië gebruiken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.