Beheer

Security
Ransomware

Belgische fabriek Picanol krabbelt op na ransomware-aanval

Maandag wordt deel activiteiten 'voorzichtig' weer opgestart.

ransomware © CC0 Pixabay.com
17 januari 2020

Maandag wordt deel activiteiten 'voorzichtig' weer opgestart.

De Belgische fabrikant van weefmachines Picanol krabbelt weer op nadat het begin deze week werd getroffen door een ransomware-aanval. Maandag start het bedrijf een deel van de activiteiten "voorzichtig" weer op. Het kan echter nog een tijd duren voordat alles weer operationeel is.

Picanol werd zondagavond getroffen door de ransomware-aanval, waardoor alle IT-systemen platlagen. Daarmee kwam ook de productie stil te liggen, aangezien deze geheel computergestuurd is. Picanol had maandagavond contact met de aanvallers, maar zei niet van plan te zijn te betalen. In plaats daarvan probeerde de fabrikant de systemen te herstellen met behulp van backups.

Of de fabriek inderdaad op deze manier de systemen heeft weten te herstellen, is onduidelijk. Ook is onbekend wat de financiële gevolgen zijn van de aanval. Daar kan de fabrikant nog geen inschatting van geven. 

Handel op beurs ligt stil

Picanol is een beursgenoteerd bedrijf, maar de handel van de aandelen in Picanol werd maandag geschorst. Die schorsing wordt voorlopig in stand gehouden. Zondag, voor de schorsing, werd er nog niet sterk op de aanval gereageerd door investeerders. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.