Overslaan en naar de inhoud gaan

Belastingdienst huurt opnieuw voor 80 miljoen extern in

De Belastingdienst heeft een aanbesteding gegund aan twaalf bedrijven voor de inhuur van ICT’ers. De fiscus verwacht de komende 4 jaar voor minimaal 80 miljoen euro aan mensen in te huren. Volgens een woordvoerder is het bedrag voor externe inhuur gelijk gebleven aan voorgaande jaren.
© Flickr/Wikimedia Commons.
Flickr/Wikimedia Commons.

Het betreft de inhuur van medewerkers met ICT-kennis en kunde, waarbij medewerkers werkzaamheden of prestaties verrichten ten behoeve van Belastingdienst zonder dat er een dienstbetrekking door welke oorzaak dan ook tussen de medewerker en de Belastingdienst of opdrachtgever tot stand komt, schrijft de fiscus in het aanbestedingsdocument.

Het gaat om kennis die zelf niet in huis is. “De Belastingdienst maakt gebruik van externe ICT-expertise als onderdeel van een flexibele schil van ICT’ers om zo de continuïteit van het primaire proces te waarborgen en ook nieuwe ontwikkelingen te kunnen doorvoeren. Specifieke kennis is dus ook zeer divers en hangt af van de behoefte op enig moment gedurende deze periode.”

Borgen

Het is belangrijk dat de externe partijen zorgen dat de kennis wordt geborgd in de organisatie, zegt de woordvoerder. “Hierop wordt geselecteerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om hoe de ingezette professional zijn opgedane kennis deelt met de Belastingdienst en hoe de dienst daar de positieve effecten van ondervindt.”

De opdracht is gegund aan Atos Nederland, SQL Integrator, Seven Stars, OVSoftware, Ordina Nederland, Myler, Linkit, IT-Staffing, Harvey Nash, Cimsolutions, Capgemini, Between. De Belastingdienst schrijft per opdracht een minicompetitie uit waarop deze bedrijven zich dan kunnen inschrijven. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in