Management

Branche
Belastingdienst huurt opnieuw voor 80 miljoen in

Belastingdienst huurt opnieuw voor 80 miljoen extern in

Twaalf bedrijven gaan via een raamovereenkomst externe ICT'ers leveren aan de fiscus.

Een kantoor van De Belastingdienst in Leeuwarden. © Flickr/Wikimedia Commons. Marvin Jansen van der Sligte
1 december 2017

Twaalf bedrijven gaan via een raamovereenkomst externe ICT'ers leveren aan de fiscus.

De Belastingdienst heeft een aanbesteding gegund aan twaalf bedrijven voor de inhuur van ICT’ers. De fiscus verwacht de komende 4 jaar voor minimaal 80 miljoen euro aan mensen in te huren. Volgens een woordvoerder is het bedrag voor externe inhuur gelijk gebleven aan voorgaande jaren.

Het betreft de inhuur van medewerkers met ICT-kennis en kunde, waarbij medewerkers werkzaamheden of prestaties verrichten ten behoeve van Belastingdienst zonder dat er een dienstbetrekking door welke oorzaak dan ook tussen de medewerker en de Belastingdienst of opdrachtgever tot stand komt, schrijft de fiscus in het aanbestedingsdocument.

Het gaat om kennis die zelf niet in huis is. “De Belastingdienst maakt gebruik van externe ICT-expertise als onderdeel van een flexibele schil van ICT’ers om zo de continuïteit van het primaire proces te waarborgen en ook nieuwe ontwikkelingen te kunnen doorvoeren. Specifieke kennis is dus ook zeer divers en hangt af van de behoefte op enig moment gedurende deze periode.”

Borgen

Het is belangrijk dat de externe partijen zorgen dat de kennis wordt geborgd in de organisatie, zegt de woordvoerder. “Hierop wordt geselecteerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om hoe de ingezette professional zijn opgedane kennis deelt met de Belastingdienst en hoe de dienst daar de positieve effecten van ondervindt.”

De opdracht is gegund aan Atos Nederland, SQL Integrator, Seven Stars, OVSoftware, Ordina Nederland, Myler, Linkit, IT-Staffing, Harvey Nash, Cimsolutions, Capgemini, Between. De Belastingdienst schrijft per opdracht een minicompetitie uit waarop deze bedrijven zich dan kunnen inschrijven. 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
2
Reacties
Ronald 09 december 2017 10:50

Van een aantal van die partijen (SQL Integrator, Seven Stars, OVSoftware, Between) heb ik nog nooit gehoord. En ik werk toch al weer een hele tijd als freelancer. De grote namen in het speelveld (de hele S3 groep bijvoorbeeld) zie ik er niet tussen. HeadFirst had ik er ook wel tussen verwacht. Dat wekt bij mij enige zorg over de gestelde voorwaarden aan de tussenpartijen.

Marcus 03 december 2017 12:57

en nu maar hopen dat al die externe "consultants" wel gescreend worden...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.