Loopbaan

Carriere
BMW.

Bedrijven willen niet aan dikke salarissen voor IT'ers

Techbedrijven als ASML willen IT'er aan zich binden door fijne werkomgeving te bieden.

© Unsplash William Stitt.
6 oktober 2017

Techbedrijven als ASML willen IT'er aan zich binden door fijne werkomgeving te bieden.

IT-bedrijven gaan niet langer mee in de ratrace en meer betalen om werknemers aan zich te binden. Dat kwam gisteren naar voren uit Scherpschutters, de HR-bijeenkomst van AG Connect.

Onder andere chipgigant ASML bevestigde dat de tijd van een contract tekenen in de autoshowroom voorbij is. ASML bindt werknemers aan zich door de goede sfeer binnen het bedrijf en door evenementen te organiseren op haar campus. "We willen laten zien hoe cool software-ontwikkeling binnen ASML is", zei Hank Oosterbaan, hoofd arbeidsmarktcommunicatie bij de chipgigant.

In haar campagne om mensen te werven in Silicon Valley profileerde ASML zich als "het techbedrijf dat niemand kent", om zo vanuit een underdogpositie mensen aan zich te binden. 

Weinig loyaliteit

Uit de bijeenkomst kwam ook naar voren dat het voor kleine bedrijven wel moeilijk is om goede IT’ers te vinden – juist door giganten als ASML en bijvoorbeeld Google. "Leg nou eens uit hoe jullie onze mensen wegkapen", was een opmerking uit het publiek.

Uit de Salary Survey die AG Connect eerder dit jaar met Berenschot uitvoerde bleek dat IT’ers steeds minder loyaal zijn aan hun werknemer: als ze elders een beter aanbod krijgen zijn ze zo vertrokken. Daaruit kwam naar voren dat het dan vooral om het salaris gaat: acht op de tien IT’ers is weg als zich een mooiere kans voordoet.

Scherpschutters

AG Connect organiseert evenementen voor recruiters en HR-professionals onder de naam Scherpschutters. Deze editie gemist? Niet getreurd, op 2 en 16 november vindt er nog een bijeenkomst plaats. Aanmelden kan hier. Liever kennis bijspijkeren? Naast evenementen organiseert AG Connect ook masterclasses, bijvoorbeeld over blockchain of artificial intelligence. Aanmelden daarvoor kan via deze link.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.