Management

Cloud
Apps

Bedrijven houden applicaties, ondanks groei cloud

11 december 2015
Ondanks dat het gebruik van cloudapplicaties blijft toenemen, schrijven bedrijven hun 'on premise'-programmatuur toch niet af. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gehouden door SailPoint, een grote verkoper van systemen voor gebruikersbeheer.

De enquête werd gehouden tijdens de Gartner IAM Summit in Las Vegas. De aanwezigen werd gevraagd of zij gebruik maken van de cloud en of dat effect heeft op de applicaties die uitsluitend op systemen in eigen huis worden gebruikt. Het blijkt dat die laatste groep, ook wel on premise applicaties geheten, vrijwel onveranderd groot blijft.

Hybride omgeving

Van de ondervraagden zei 91 procent dat ze cruciale applicaties in de cloud hebben. Bovendien gaf 99 procent aan het cloudgebruik in de komende jaren uit te breiden. Daarentegen gaf 60 procent van de deelnemers te kennen tenminste de helft van alle kernapplicaties op locatie te houden. Zij handhavenus een hybride IT-omgeving, bestaande uit vaste systemen en cloud.

Beheer

In zo'n gemengde omgeving is het van groot belang dat alle applicaties goed beheerd worden, ongeacht de plek waar zij zich bevinden. "Een hybride omgeving kan je slagkracht vergroten, maar je moet wel vanuit één punt alles in de gaten kunnen houden", stelt Kevin Cunningham, president en oprichter van SailPoint. Blijft dat uniforme toezicht uit, dan wordt de kans op problemen groter.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.