Bedrijfsleven spamt onverstoord door

15 juli 2010
Sinds de invoering van het spamverbod sturen Nederlandse bedrijven nog bijna net zoveel spammailtjes als daarvoor. In een rondvraag gaf bijna de helft van de ondervraagden aan niet of nauwelijks bekend te zijn met de regels rond het verzenden op basis van klant- en prospectbestanden.

Sinds oktober vorig jaar is een aanpassing in de Telecommunicatiewet van kracht die ook bedrijven het versturen van ongevraagde e-mail verbiedt. Tot die datum gold het spamverbod alleen voor particulieren. Toch stuurt 84 procent van de ondervraagde bedrijven in de ICT Barometer van Ernst & Young nog steeds net zoveel algemene e-mail als voorheen. Het gaat hierbij onder meer om persberichten, nieuwsbrieven en aanbiedingen.

Ruim 80 procent van de ondervraagden zei geen nadelige gevolgen van het spamverbod te ondervinden. 8 procent geeft aan dat het meer tijd en moeite kost om e-mailverkeer aan te passen en 12 procent geeft aan dat het moeilijker is om potentiële klanten te bereiken.

Overtreding van het spamverbod kan, afhankelijk van de ernst van de overtreding, leiden tot een boete van maximaal 450.000 euro.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.