Loopbaan

Carriere
Grafieken

Bedrijfsleven Nederland krijgt Zweedse hulp bij werving IT’ers

Veel vrouwen in Zweeds carrièreprogramma.

18 februari 2020

Veel vrouwen in Zweeds carrièreprogramma.

Het Zweedse bedrijf Epicenter gaat in Nederland aan de slag om het tekort aan IT’ers terug te dringen. In samenwerking met School of Applied Technology (</salt>) is begin deze maand een groep van 24 deelnemers begonnen aan het drie maanden durende carrièreprogramma. Opvallend is de diversiteit van de groep, met een vrouwelijk aandeel van 38 procent.

Epicenter begon het carrièreprogramma naar aanleiding van onderzoek door BCG, de Boston Consulting Group. Zij trekken de conclusie dat er dit jaar in alleen al Nederland een enorm te kort aan IT’ers zal zijn, van maar liefst 54.000.

In totaal kwamen er duizend aanmeldingen binnen voor het programma in Nederland. Na een strenge selectieprocedure bleven er 24 deelnemers over. De strenge selectie is begrijpelijk, want het programma is gratis en met baangarantie.

Veel diversiteit

Robert Brighton, business manager </salt> NL, vertelt dat de deelnemende groep enorm divers is. Zo is het aandeel vrouwen opvallend, maar ook het aantal nationaliteiten. De groep bestaat uit twaalf nationaliteiten en de gemiddelde leeftijd is 29 jaar. 

De diversiteit van de groep die nu in Nederland aan de slag gaat is geen uitzondering. In Zweden en Noorwegen zijn de deelnemers van de programma’s binnen de Epicenter Campus ook erg verschillend. Van de 150 deelnemers is 40 procent vrouw en zijn er 28 verschillende nationaliteiten aanwezig.

Nieuw talent door Brexit

Volgens Brighton is er vanuit bedrijven veel interesse in de ontwikkelaars. Hij verwacht bovendien dat die interesse gaat groeien: de Brexit brengt waarschijnlijk veel bedrijven die op zoek zijn naar ontwikkelaars naar Nederland. Epicenter maakt handig gebruik van deze vraag- en aanbodverhouding. Het initiatief kiest mensen uit die potentie hebben om ontwikkelaar te worden bij deze bedrijven.

Ook op de lange termijn is dit vaak een goede match. Richard Andemark, CEO en oprichter van School of Applied Technology, vertelt dat 90 procent ook na het programma daadwerkelijk blijft werken bij het bedrijf waar ze aan gekoppeld zijn.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.