bacteriën

Bacteriën reageren op wifi-straling

Universiteit Swansea onderzocht het hoe en waarom

25 oktober 2016

Universiteit Swansea onderzocht het hoe en waarom

Wat is het bij-effect van een wifi-steunpunt? Is de straling schadelijk of niet? Een team van de Universiteit van Swansea heeft er uitgebreid onderzoek naar gedaan.

De hele dag zijn we omringd door allerlei soorten straling, van zwak tot sterk van relatief laagfrequent tot zeer hoogfrequent. Een team van de Universiteit van Swansea heeft onderzoek gedaan naar de aanwezige straling en het effect daarvan op levende wezens.

De onderzoekers maakten gebruik van een speciale bacterie die in het water leeft. Deze Vibrio fisheri geeft licht af wanneer hij in aanraking komt met straling. Tijdens tests werden de bacteriën blootgesteld aan verschillende soorten straling, onder andere van mobiele telefoons. Die straling bleek een hoop licht te produceren in de organismen. Die reactie zou erop kunnen wijzen dat ook het menselijk lichaam reageert op de straling.

In een vervolgonderzoek zal worden bekeken of dat zo is en of het wellicht nodig is om de veiligheidsrichtlijnen aan te passen. Bijvoorbeeld door het vermogen van een smartphone te knijpen of de gebruiksduur van het apparaat te beperken wanneer er wordt gebeld en het toestel zich dus vlak bij de hersenen bevindt. Meer informatie is hier te lezen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.