Beheer

Storage
Snowball datakoffer van AWS

AWS stuurt nu gigaharddisks over pakketpost

21 april 2016
Amazon Web Services introduceert nieuwe grotere 'Snowballs' voor het vullen van twee nieuwe typen Big Data opslagdiensten.

Amazon onthulde tijdens zijn AWS Summit in Chicago twee nieuwe typen data-opslag bedoeld voor extreem grote hoeveelheden gegevens, meldt Computerworld.
Beiden maken gebruik van klassieke draaiende harde schijven, maar de Throughput-Optimized HDD en Cold HDD EBS zijn in staat veel efficiënter gegevens op te slaan zodat de prijs per GB verder kan dalen. Throughput-Optimized HDD is geschikt voor het verwerken van de data, bijvoorbeeld met MapReduce of Kafka. Cold HDD is meer bedoeld voor het opslaan van gegevens die niet veel geraadpleegd worden. 

Snowballs over de post

Om de gegevens naar de datacentra van AWS te krijgen, had het bedrijf al langer de Snowball dienstverlening. Klanten krijgen op verzoek een 'appliance' toegestuurd die gevuld kan worden met de gegevens en teruggezonden naar het datacentrum. Tot nog toe was de capaciteit van zo'n snowball-appliance beperkt tot 50 TB. Nu heeft AWS een nieuwe variant met een capaciteit van 80 TB. Ook is het aantal datacentra dat zo'n Snowball-service biedt uitgebreid, onder meer naar dat in Ierland. 

Wanneer niet zo veel data in een keer van of naar de AWS-datacentra getransporteerd hoeven, heeft het bedrijf nu ook de  S3 Transfer Acceleration dienstverlening. Dit maakt gebruik van aangepaste netwerkprotocollen waardoor gegevens tot wel 550 keer sneller over het AWS edge network getransporteerd kunnen worden naar de Simple Storage Service (S3).

 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.