Development

Cloud
Mac mini

AWS heeft nu ook macOS in de cloud

Ontwikkelaars voor Apple hoeven servers niet meer zelf te onderhouden.

Mac mini © AWS
1 december 2020

Ontwikkelaars voor Apple hoeven servers niet meer zelf te onderhouden.

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden gebruik maken van macOS in de cloud van AWS. Het bedrijf heeft daarvoor in datacentra in de VS, Europa en AsiaPac Mac mini's gecombineerd met de eigen AWS Nitro-abstractielaag waarmee gebruik kan worden gemaakt van macOS 10.14 Mojave en 10.15 Catalina instances.

Het nieuwe EC2 Mac-cloudplatform is bedoeld om voor de verschillende Apple-platformen Xcode-applicaties te bouwen, testen, verpakken en te signeren, zegt Jeff Barr, marketingkopstuk bij AWS in een blog.

De Mac-gebaseerde Amazone Machine Images  kunnen worden benaderd via een command line (SSH) of een remote desktop (VNC). De Mac mini's zijn voorzien van een 8e generatie 6-core Intel Core i7 (Coffee Lake)-processor met een kloksnelheid van 3.2 GHz of 4,6 GHz wanneer gebruik gemaakt wordt van Turbo Boost. Er is per instance 32 GB geheugen beschikbaar.

De EC2 Mac-eenheden zijn nog niet beschikbaar met Apples nieuwe ARM-gebaseerde M1chip als basis. AWS werkt daar wel aan, maar deze dienstverlening komt pas ergens in 2021 beschikbaar.

AWS-diensten beschikbaar voor Mac-ontwikkelaars

De Mac-instances kunnen gebruik maken van een reeks diensten die in de AWS-cloud beschikbaar zijn, zoals Amazon Elastic Block Store (EBS), Amazon Elastic File System (EFS), Amazon FSx for Windows File Server, Amazon Simple Storage Service (S3) en AWS Systems Manager.

Gebruikers kunnen de instances huren voor een minimale termijn van 24 uur. Amazon belooft dat de configuraties binnen enkele minuten beschikbaar zijn en bieden de gebruikelijke voordelen van het werken in de cloud zoals een snelle schaalbaarheid en afrekenen op basis van gebruik.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.