Overslaan en naar de inhoud gaan

Asscher gaat zich bezighouden met bestrijden cybercrime

Oud-minister Lodewijk Asscher is benoemd tot aanjager van het nieuwe Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. Het is een kenniscentrum dat zich richt op digitale veiligheid, fraude en opsporing. Het kenniscentrum houdt zich onder meer bezig met het voorkomen van afpersing door bedrijven digitaal beter te beveiligen.
Lodewijk Asscher
© Rijksoverheid
Rijksoverheid

In dit landelijk centrum bundelen de Koninklijke Marechaussee, de Politieacademie, hogeschool Saxion, de Universiteit Twente en ROC Aventus samen met de gemeente Apeldoorn en Apeldoornse bedrijven hun kennis en ervaringen op het gebied van veiligheid en digitalisering.

Talenten van politie en marechaussee kunnen in het kenniscentrum kennismaken met de nieuwste forensische digitale opsporingstechnieken. Het centrum biedt ook onderwijstrajecten op het terrein van cybersecurity en cybercrime.

De gemeente Apeldoorn maakte woensdag bekend dat Asscher zich twaalf maanden lang gaat inzetten voor het centrum. Asscher: "Veiligheid is steeds meer digitale veiligheid geworden. De afgelopen jaren zag ik vanuit de Haagse politiek de urgentie toenemen om hier wat aan te gaan doen. Ik wil me daarom inzetten om dit centrum een succes te maken."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in