Loopbaan

Security
Lodewijk Asscher

Asscher gaat zich bezighouden met bestrijden cybercrime

Nieuw centrum voor betere digitale beveiliging bedrijven.

Lodewijk Asscher © Rijksoverheid,  Arenda Oomen
9 september 2021

Nieuw centrum voor betere digitale beveiliging bedrijven.

Oud-minister Lodewijk Asscher is benoemd tot aanjager van het nieuwe Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. Het is een kenniscentrum dat zich richt op digitale veiligheid, fraude en opsporing. Het kenniscentrum houdt zich onder meer bezig met het voorkomen van afpersing door bedrijven digitaal beter te beveiligen.

In dit landelijk centrum bundelen de Koninklijke Marechaussee, de Politieacademie, hogeschool Saxion, de Universiteit Twente en ROC Aventus samen met de gemeente Apeldoorn en Apeldoornse bedrijven hun kennis en ervaringen op het gebied van veiligheid en digitalisering.

Talenten van politie en marechaussee kunnen in het kenniscentrum kennismaken met de nieuwste forensische digitale opsporingstechnieken. Het centrum biedt ook onderwijstrajecten op het terrein van cybersecurity en cybercrime.

De gemeente Apeldoorn maakte woensdag bekend dat Asscher zich twaalf maanden lang gaat inzetten voor het centrum. Asscher: "Veiligheid is steeds meer digitale veiligheid geworden. De afgelopen jaren zag ik vanuit de Haagse politiek de urgentie toenemen om hier wat aan te gaan doen. Ik wil me daarom inzetten om dit centrum een succes te maken."

2
Reacties
Bop 27 oktober 2021 21:25

Uiteraard geen deskundige.
Ik vraag me dan af hoe zo iemand dan leiding geeft.

Misschien heeft hij nog wat leuke alliteraties.
'Die Apotheker uit Aleppo!'

Erwin1 09 september 2021 12:47

Tegen een aantrekkelijke bezoldiging uiteraard..

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.