Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven krijgen eigen kenniscentrum cybersecurity

Een nieuw kenniscentrum van de overheid, het Digital Trust Centre (DTC), gaat ondernemers helpen met hun digitale veiligheid. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft de oprichting van het centrum zaterdag bekendgemaakt, ook namens staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.
Henk Kamp
© Rijksoverheid/Arenda Oomen
Rijksoverheid/Arenda Oomen

Het Digital Trust Centre (DTC), dat nauw samenwerkt met het Nationaal Cyber Security Centrum, gaat in 2018 van start. Ondernemers kunnen er terecht voor adviezen over digitale veiligheid en actuele informatie over cyberrisico's.

Volgens Kamp biedt digitalisering grote kansen aan Nederlandse bedrijven voor de export van kennis, producten en diensten, maar cybersecurity is bij veel van die bedrijven nog onder de maat.

Grote kostenpost

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland reageren verheugd op het initiatief. Zij pleitten al eerder voor zo'n kenniscentrum. Cybercriminaliteit veroorzaakt een kostenpost van 10 miljard euro per jaar. Digitale criminaliteit raakt de hele economie en dus alle Nederlandse bedrijven, aldus de ondernemersorganisaties. "Bedrijven hebben grote behoefte aan actuele, heldere informatie over cyberdreigingen en objectieve adviezen over wat ze moeten doen.''

Ook het bedrijfsleven zelf moet meer investeringen doen om de cybersecurity te verbeteren, zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in