Loopbaan

Carriere
Lodewijk Asscher

Asscher gaat naast cybersecurity ook digitalisering onderwijs aanjagen

Ex-minister stort zich op 'onderwijs van de toekomst'.

Lodewijk Asscher © Digitaliseringsimpuls Onderwijs
23 november 2022

Ex-minister stort zich op 'onderwijs van de toekomst'.

De Digitaliseringsimpuls Onderwijs haalt voormalig minister Lodewijk Asscher in huis als nieuwe voorzitter. De oud-vicepremier van het kabinet Rutte II, die toen als minister ging over Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft eind vorig jaar bij een kenniscentrum een aanjaagrol voor veiligheid en digitalisering gekregen.

De benoeming van dr. Lodewijk Asscher tot nieuwe voorzitter van de Digitaliseringsimpuls Onderwijs is goedgekeurd door minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De voordracht voor Asscher is gedaan door de benoemingscommissie die bestaat uit bestuurders afkomstig uit het mbo, hbo en wo, plus bestuurders uit het ministerie van OCW zelf.

'Passie voor het onderwijs'

Asscher treedt per per 1 januari 2023 aan als voorzitter en volgt dan de huidige ad interim voorzitter Hans Nederlof op. Dit meldt de Digitaliseringsimpuls Onderwijs nu in een persbericht. Daarin verklaart de benoemingscommissie blij te zijn met de nieuwe voorzitter.

"De zeer betrokken wijze waarop Asscher spreekt over verbinding tussen alle sectoren in het onderwijs, met name over het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs, heeft hen overtuigd van zijn enthousiasme", zo luidt de verklaring. "Met zijn passie voor het onderwijs, zijn inhoudelijke kennis en verbindend vermogen, is hij een aanwinst voor het programma."

Achtjarig programma

De oud-bewindsman zelf spreekt van het leveren van een bijdrage aan het onderwijs van de toekomst. "Goed voor studenten én goed voor de samenleving. Daar wil ik als voorzitter actief een bijdrage aan leveren." Tot zijn taken behoort het opbouwen van dit achtjarige overheidsprogramma voor (meer) digitalisering in en van het onderwijs. Asscher zal ook gaan over de benoeming van overige bestuursleden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.