Overslaan en naar de inhoud gaan

'Archivering Google Plus wordt afgeknepen door Google'

Gisteravond passeerde het archiveringsteam van het Internet Archive al de 1,2 petabyte aan data die het kopieert vanaf Google Plus. Zoekmachine Google heft dat geflopte social network op, maar zit nu de redding van data daar dwars. "Google is zojuist begonnen met het massaal bannen of beperken van Archive Team-downlods. Als jouw ding [posts op Google Plus - red.
Google Plus
© Google
Google

] niet in het Internet Archive terechtkomt, moet je met Google praten", stelt Jason Scott van de non-profit dit internetdata bewaart voor het nageslacht.

Vlak vóór het echte einde van Google Plus doet het Internet Archive verwoede pogingen om de daar geposte berichten, foto's, enzovoorts te redden. Morgen, 2 april, begint Google namelijk met het deleten van alle data op zijn social network Google+. Op zondag 31 maart is de indrukwekkende grens van 1,2 petabytes gepasseerd aan data die is gespiegeld door het archiveringsteam dat op deze klus is gezet.

Hulp gevraagd

De Amerikaanse data-archivaris Jason Scott heeft toen nog een oproep op Twitter gedaan voor meer vrijwilligers om te helpen de data veilig te stellen. Het kopiëren van data bij Google+ gebeurt namelijk door diverse mensen die dan elk hun bandbreedte bijdragen voor de archiveringsactie. Een dag later wist Scott echter te melden dat het datakopieerwerk ernstig wordt gehinderd: door Google. De internetreus knijpt meewerkende IP-adressen af of zet ze zelfs op een zwarte lijst.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in