Management

Apps
apps

Apps en digitale druktemeters werken nog niet goed genoeg

Lappendeken aan digitale oplossingen

© Samsung
17 juli 2020

Lappendeken aan digitale oplossingen

Gemeenten willen drukte op toeristische locaties graag voorkomen, maar de inzet van apps en druktemeters blijkt niet genoeg te zijn om corona-risico's te voorkomen. Dat melden experts tegenover BNR. De digitale oplossingen werkenvooralsnog niet goed genoeg.

Omwille van snelheid wordt er gekozen ‘voor wat eendimensionale oplossingen, terwijl het beter zal werken als je verschillende data gaat combineren’, vertelt Mettina Veenstra, lector Smart Cities bij hogeschool Saxion in Enschede. Zelf ontwikkelde ze een druktemeter voor Deventer. Een betere oplossing zou zijn een combinatie van de data van de locatie, toegangswegen, verkeer, parkeergarages en de beleving van mensen zelf.

Gemeentegrens

Er is een grote verscheidenheid aan oplossingen, maar de vraag is of zo’n lappendeken goed werkt. Het werkt niet als mensen elke keer een nieuwe app moeten downloaden als ze de gemeentegrens overgaan. Bovendien verbiedt een app niet om naar een bepaald gebied te gaan.

Uniformiteit en gebruik

"Hoe meer aanbod er is, hoe meer versnippering er is, hoe minder uniformiteit en gebruik", zegt Frank Wijnveld van Crowdprofessionals. Met weinig gebruikers is er geen overzicht van de werkelijke drukte. En hét middel bestaat niet – het gaat om een systeem van apps, druktemeters en observaties van bijvoorbeeld de politie en boa’s. "Eigenlijk is heel Nederland één groot crowdmanagementmodel geworden."

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 22 juli 2020 18:31

En allemaal op vrijwillige basis dus.
Ik wist niet eens van het bestaan.
Wat nogal veelzeggend is.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.