Beheer

Personal Tech

Apps dragen 11 miljard bij aan econonomie EU

30 september 2013
In Europa zijn inmiddels ruim een half miljoen mensen bezig met het ontwikkelen en vermarkten van apps voor smartphones en tabletcomputers. Dat levert alles bij elkaar zo tegen de 11 miljard euro aan handel op en dat bedrag kan de komende jaren nog flink groeien.

De cijfers zijn afkomstig van onderzoekbureau Vision Mobile, dat voor de komende paar jaar op een jaarlijkse groei met zo tegen de 10 procent. Dat zou betekenen dat er in 2016 in de 28 landen van de Europese voor 14,9 omgaat aan apps, mobile advertenties, abonnenementen, vergoedingen om te mogen koppelen en andere met de apps verbonden diensten.  De Europese app-economie is na die van de VS de op een na grootste in de wereld. Die van de VS is met ruim 28 miljard dollar bijna tweemaal zo groot als die van Europa. Vision Mobile acht het voor Europa dan ook van groot belang om LTE snel en breed uit te rollen.

Makkelijker toegang gewenst

Verder zou het volgens opstellers van het rapport helpen als app-ontwikkelaars makkelijker toegang krijgen tot gegevens die openbaar zouden kunnen zijn, zoals stadsplattegronden, informatie van openbaarvervoerdiensten en weerstations. Ook is het wenselijk dat de EU interne grenzen voor intellectuele eigendomsrechten slecht.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.