Innovatie & Strategie

Personal Tech
MacBook

'Apples Touch Bar is in principe dood'

Door gebrek aan doorontwikkeling bij Apple is de Touch Bar feitelijk een kat in de zak. En TouchID is ook gezien, natuurlijk.

29 augustus 2017

Door gebrek aan doorontwikkeling bij Apple is de Touch Bar feitelijk een kat in de zak. En TouchID is ook gezien, natuurlijk.

'The life and death of the Touch Bar'. Een simpele, maar effectieve titel voor een blog waarin Chuq von Rospach uiteenzet, waarom de Touchbar die Apple vorig jaar met de nodige fanfare introduceerde, geen toekomst heeft.

Von Rospach is sinds de jaren tachtig actief in Silicon Valley. Hij heeft bij verschillende 'grote namen' gewerkt, zoals Sun Microsystems en Cisco. En ook 17 jaar bij Apple.

Inspiratie voor zijn overwegingen rond de Touch Bar kreeg Von Rospach, toen hij een iMac 5K kocht. De 13 inch MacBook Pro die hij afgelopen herfst kocht, verloor daarmee zijn rol als zijn belangrijkste computer. En daarmee nam Von Rospach afscheid van de Touch Bar en TouchID, want de iMac bevat die voorzieningen niet.

Toen hij daarover begon na te denken, realiseerde Von Rospach zich dat hij TouchID en de Touch Bar helemaal niet miste. Wat TouchID betreft: daar ziet hij het voordeel wel van, maar de extra's die dat biedt zijn goeddeels te ondervangen met een wachtwoordmanager. Met een iets betere integratie met de iWatch zou Apple ook de laatste gaatjes dichten. En met de verwachte vervanging van TouchID door gezichtsherkenning in de iPhone 8 is de toekomst van deze authenticatietechnologie toch al ongewis, stelt Von Rospach.

Touch Bar lost geen problemen op

Wat de Touch Bar betreft: die technologie lost maar weinig problemen op waar we echt mee zitten. En dat zal niet verbeteren als Apple de Touch-Barfunctie niet uitbreidt naar andere productlijnen. Als de functie alleen te vinden is op een paar duurdere modellen uit zijn laptoplijn, zullen ontwikkelaars er niet warm voor lopen. Dat Apple de Touch Bar eerder dit jaar niet introduceerde op de iMacs wekt de indruk, dat Apple zelf ook niet goed weet  wat het ermee wil.

Wellicht dat Apple nog een verrassing in petto heeft, maar waarschijnlijk zal Apple de Touch Bar in volgende annonceringen in de MacBook-lijn een veel minder prominente rol geven, voorspelt Von Rospach.

Lees meer over
4
Reacties
Dark Angel 04 september 2017 14:18

Bullshit, stop met alcohol op werk drinken.

Touch ID en Bar hebben wel toekomst, omdat beide features krijgen in de toekomst een plaats in de iOS en MacOS, zodat je op het scherm een vingerafdruk kunt geven. Of met een vinger razendsnel de foto's bladeren.
Als ik goed heb, kunnen de tablets in de toekomst de computers vervangen... Maar nu is tablet nog niet goed genoeg.

Learco Brizzi 02 september 2017 15:22

Wat een onzin.

xxx 29 augustus 2017 16:57

Wat een gekopieerde speculatie van iemand waar we nog nooit van gehoord hebben... Het lijkt wel komkommer tijd!

cc 29 augustus 2017 12:01

Volledig speculatief artikel...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.