Beheer

Apples Siri leert Nederlands

24 februari 2015
De spraakherkenningsassistent op Apples iPhones en iPads gewoon in je moerstaal aanspreken ... dat is binnenkort mogelijk, als Apple iOS 8.3 uitbrengt.

Nederlands is één van de nieuwe talen die Siri leert spreken. Tot nog toe moest men zich bedienen van het Engels. Siri ondersteunt daarnaast al Duits, Frans, Italiaans en Spaans in verschillende versies, maar ook Japans, Chinees in verschillende versies en Koreaans.

In versie 8.3 komen daar Deens, het Engels zoals dat in India wordt gesproken, Portugees, Russisch, Thais, Turks en dus Nederlands bij. Wanneer iOS 8.3 beschikbaar is, is nog niet duidelijk. Maar medio maart komt wel naar verluidt wel een publieke bètaversie uit waarin zal moeten blijken, hoe goed Siri's Nederlands is.

Behalve uitbreiding van de ondersteunde talen in Siri biedt iOS 8.3 onder meer draadloze verbinding met de boordcomputer van de auto en vereenvoudigde log-in bij Google-accounts met two-factorauthenticatie. Voor de liefhebbers wordt het aantal emoji's uitgebreid en wordt de Apple Pay-functie in iOS 8.3 ook bruikbaar in China.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.