Management

Branche
Containerschip in haven van Indiase Chennai

Apple verhuist productie nieuwe iPhones naar India

Apple naarstig op zoek naar alternatieven voor productie in China.

© Shutterstock NiAk Stock
26 september 2022

Apple naarstig op zoek naar alternatieven voor productie in China.

Apple is in India begonnen met de productie van de iPhone 14, het nieuwste model smartphone van het bedrijf. Die productie vond voorheen vooral plaats in China. De afgelopen tijd heeft Apple samengewerkt met leveranciers om de productie in de Zuid-Indiase fabriek in Chennai te verhogen.

De belangrijkste fabrikant van iPhones, het Taiwanese Foxconn Technology Group, heeft onderzocht hoe iPhone-onderdelen vanuit China verzonden konden worden. De assemblage van de Apple-telefoons vindt vervolgens in India plaats.

Door Amerikaanse sancties richting China, bedoeld om de economische macht van het land terug te dringen, ging Apple op zoek naar alternatieven. Ook de coronalockdowns die de Chinese economie hebben verstoord, dwongen Apple ertoe productiecapaciteit elders onder te brengen.

De relatie tussen China en Amerika is al langere tijd gespannen. Vorig jaar ging de Amerikaanse Senaat akkoord met enorme investeringen om de economische macht van China terug te dringen, vooral op technologisch gebied. Ook breidde president Joe Biden de lijst uit van Chinese ondernemingen waarin niet langer geïnvesteerd mag worden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.