Management

Personal Tech
wachtrijen Apple Store

'Apple stelt introductie 5G iPhone uit'

De coronapandemie leidt tot verstoring van het productieproces.

Apple Store Amsterdam © CC BY 2.0 - Flickr Floris Looijesteijn
26 maart 2020

De coronapandemie leidt tot verstoring van het productieproces.

De introductie van een nieuwe iPhone die geschikt is voor 5G-netwerken laat mogelijk langer op zich wachten.

Apple denkt erover om die introductie enkele maanden uit te stellen, schrijft zakenblad Nikkei op basis van ingewijden.

De reden voor het mogelijke uitstel is de uitbraak van het coronavirus. Het gebruikelijke schema van Apples productontwikkeling wordt daardoor verstoord. Normaal gesproken komen nieuwe iPhones in september uit.

Mogelijk heeft de pandemie ook gevolgen voor de vraag naar mobiele telefoons en dat komt Apple niet goed uit, analyseert Nikkei op basis van een van de bronnen: "Apple moet zorgen dat de eerste 5G iPhone een hit is". Apple loopt immers al een jaar achter met de introductie van een 5G-model. Zijn grootste concurrenten Samsung en Huawei hebben al 5G-geschikte modellen op de markt. Apple zou daarom groots inzetten op de eerste 5G-iPhone. Er zouden volgens de bronnen van Nikkei vier verschillende varianten in de pijplijn zitten en Apple zou producenten zoals Foxconn hebben opgedragen in totaal dit jaar nog meer dan 100 miljoen exemplaren te produceren. Een definitief besluit over het uitstel van de introductie zou uiterlijk in mei worden genomen.

Productie iPhones in India gestaakt

Gisteren werd ook bekend dat de iPhone-fabrieken van producenten Foxconn en Wistron in India hun prductie hebben stilgelegd. De reden is de nationale lockdown door de Indiase overheid tegen de coronacrisis. Beiden Taiwanese bedrijven assembleren in India voornamelijk oudere modellen van de iPhone. Apple heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen.

De Indiase premier Narendra Modi heeft een landelijke lockdown bevolen tot 14 april om zo de verspreiding van het coronavirus in het land tegen te gaan. Daardoor worden 1,3 miljard mensen in India geraakt.

Apple heeft een kantoor in de stad Hyderabad, waar duizenden mensen werken aan kaarten voor het bedrijf. Zij worden ook geraakt door de maatregelen van de overheid.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.