'Apple-producent Foxconn wil Japans Sharp kopen'

21 januari 2016
Technologiebedrijf Foxconn uit Taiwan heeft een bod van omgerekend zo'n 4,7 miljard euro gedaan op het noodlijdende Japanse elektronicaconcern Sharp. Dat zeiden ingewijden donderdag tegen persbureau Bloomberg.

Foxconn is een belangrijke toeleverancier van grote technologiefirma's als Apple en Sony. Een beslissing om het bod "te aanvaarden of te verwerpen'' zal waarschijnlijk voor het einde van de maand genomen worden. Foxconn en Sharp wilden niet op de berichtgeving reageren.

Het aandeel Sharp maakte op de beurs in Tokio een koerssprong tot 25 procent, en zakte daarna weer flink terug. In 2012 wilde Foxconn overigens ook een belang van bijna 10 procent nemen in Sharp, maar gesprekken daarover mislukten.

Naar verluidt heeft Sharp echter meer belangstelling voor een redding van het door de Japanse overheid gesteunde Innovation Network, dat zo'n 2,4 miljard euro wil investeren. Daardoor blijft de technologie van de onderneming in Japan en is de samenwerking met bedrijven in het land makkelijker, aldus ingewijden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.