Development

Personal Tech
iPhone mask

Apple past inlog iPhone aan op mondkapjesdragers

De nieuwste iOS 13-bèta bevat een snel alternatief voor Face ID.

© CC0 - Unsplash.com David Dvořáček
1 mei 2020

De nieuwste iOS 13-bèta bevat een snel alternatief voor Face ID.

Apple past de inlogroutine voor iOS 13 aan om het voor mensen die een gezichtsmasker dragen makkelijker te maken hun iPhone of iPad te ontgrendelen.

De aanpassing is vooral bedoeld voor de gebruikers van een iPhone die geen fysieke Home-button meer heeft. Het gebruik van gezichtsherkenning is dan de standaard manier om te smartphone te ontgrendelen. Als het gezicht om wat voor reden dan ook bedekt is, blijft de smartphone tientallen seconden proberen deze vorm van biometrie te gebruiken om de eigenaar te identificeren, in plaats van een virtueel toetsenbord te presenteren waarop een inlogcode kan worden ingetoetst.

In een nieuwe bètarelease van iOS 13 heeft Apple nu de mogelijkheid ingebouwd om met een veegbeweging vanaf de onderkant van het vergrendelde scherm het toetsenbord tevoorschijn te halen om een wachtwoord in te toetsen, meldt The Verge. Veel mensen die in de nasleep van de Covid-19-pandemie verplicht worden gezichtsmaskers te dragen in publieke ruimten, zullen waarschijnlijk blij zijn met deze wijziging.

FaceTime ook aangepast

De site meldt nog een verandering in iOS 13 die vermoedelijk is ingegeven door de Covid-19-pandemie. Nu het vaker voorkomt dat videovergaderingen met meer mensen worden gevoerd, kan de standaard eigenschap in FaceTime dat degene die aan het woord is, groter wordt afgebeeld in het asymmetrische scherm een irritant onrustig beeld opleveren. FaceTime-gebruikers kunnen deze eigenschap nu uitzetten in de eigenschappen. De deelnemers worden dan in een statisch grid weergegeven. In deze modus kan de gebruiker toch personen vergroot  weergeven door diens videofeed aan te raken. 

 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.