Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple past inlog iPhone aan op mondkapjesdragers

Apple past de inlogroutine voor iOS 13 aan om het voor mensen die een gezichtsmasker dragen makkelijker te maken hun iPhone of iPad te ontgrendelen.
iPhone mask
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

De aanpassing is vooral bedoeld voor de gebruikers van een iPhone die geen fysieke Home-button meer heeft. Het gebruik van gezichtsherkenning is dan de standaard manier om te smartphone te ontgrendelen. Als het gezicht om wat voor reden dan ook bedekt is, blijft de smartphone tientallen seconden proberen deze vorm van biometrie te gebruiken om de eigenaar te identificeren, in plaats van een virtueel toetsenbord te presenteren waarop een inlogcode kan worden ingetoetst.

In een nieuwe bètarelease van iOS 13 heeft Apple nu de mogelijkheid ingebouwd om met een veegbeweging vanaf de onderkant van het vergrendelde scherm het toetsenbord tevoorschijn te halen om een wachtwoord in te toetsen, meldt The Verge. Veel mensen die in de nasleep van de Covid-19-pandemie verplicht worden gezichtsmaskers te dragen in publieke ruimten, zullen waarschijnlijk blij zijn met deze wijziging.

FaceTime ook aangepast

De site meldt nog een verandering in iOS 13 die vermoedelijk is ingegeven door de Covid-19-pandemie. Nu het vaker voorkomt dat videovergaderingen met meer mensen worden gevoerd, kan de standaard eigenschap in FaceTime dat degene die aan het woord is, groter wordt afgebeeld in het asymmetrische scherm een irritant onrustig beeld opleveren. FaceTime-gebruikers kunnen deze eigenschap nu uitzetten in de eigenschappen. De deelnemers worden dan in een statisch grid weergegeven. In deze modus kan de gebruiker toch personen vergroot  weergeven door diens videofeed aan te raken. 

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in