Beheer

Personal Tech

Apple maakt het reparateurs ook in iPad Air lastig

1 november 2013
Rapportcijfer 2. Dat geven de specialisten van het reparatiebedrijf iFixit in de regel aan de iPad. En de iPad Air is geen uitzondering. Hun test geeft wel een mooi beeld van de componenten in de iPad Air.

Hoe fraai Apples ontwerpen ook zijn, repareerbaarheid speelt daarbij geen rol. Dat blijkt nu ook weer bij het demonteren van de iPad Air door de specialisten van iFixit. In dit geval speelt vooral het aan elkaar vastplakken van onderdelen de reparateur parten. Dat begint al bij het openen van het apparaat. Daartoe moet het scherm voorzichtig losgewrikt worden van de behuizing, zonder daarbij het glas te breken. Ook de accu blijkt Apple weer stevig vastgeplakt te hebben aan de behuizing. Die accu zit bovendien vast onder het moederbord, waardoor het extra veel werk is om hem te verwijderen.

Soms valt het mee

Er is ook goed nieuws, stellen de reparateurs van iFixit. Apple heeft de accu gelukkig niet vastgesoldeerd aan het moederbord. En het glazen paneel en het achterliggende LCD-scherm zijn in dit geval wel van elkaar te scheiden. Daardoor scoort de iPad in hun beleving een puntje boven het absolute minimum, wat repareerbaarheid betreft.

Het demontagewerk geeft wel een mooi kijkje op het binnenste van de iPad. Op zijn website heeft iFixit ieder stap gedocumenteerd met een foto.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.