Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple komt met oplossing voor notch-problemen in MacBook Pro

Apple heeft een workaround gedeeld voor de notch-problemen in nieuwe MacBook Pro's. Gebruikers die last hebben van de notch, kunnen hun scherm virtueel verkleinen waardoor de hij buiten het programma komt te vallen.
Macbook, Apple, laptop

Het bedrijf deelt informatie over de oplossing op zijn eigen website. Dankzij de functie is het mogelijk voor gebruikers om het scherm kleiner te maken. Dat leidt ertoe dat een programma aan de bovenzijde minder pixels gebruikt. De beeldverhouding blijft daarbij intact, doordat de bezels aan de bovenzijde, linker- en rechterzijde dikker worden.

De functie is te vinden in het info-menu van een programma en werkt wanneer een deel van het programma achter de notch verdwijnen. Op sociale media wordt daar veel over geklaagd. In zo’n geval wordt nu het gehele scherm kleiner gemaakt.

Nieuwe modellen

Apple heeft onlangs de eerste modellen onthuld van zijn MacBook Pro met M1 Pro- en M1 Max-chips. De nieuwe laptops hebben ook weer een HDMI-aansluiting en een SDXC-kaartsleuf, die bij vorige modellen ontbraken. Daarnaast is de omstreden Touch Bar ingeruild voor wat Apple mechanische functietoetsen noemt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in