Management

Juridische zaken
hamer

Apple haalt bakzeil in ruzie met Qualcomm

Apple sluit 6-jarig licentiecontract met de chipgigant.

© Shutterstock
17 april 2019

Apple sluit 6-jarig licentiecontract met de chipgigant.

Apple en Qualcomm hebben hun slepende ruzie over patenten bijgelegd. Daarbij heeft de iPhone-maker beloofd voortaan royalty's te gaan betalen aan Qualcomm. De vele lopende rechtszaken en geschillen tussen de twee concerns zijn daarmee in een klap opgelost.

Qualcomm beschuldigde Apple er al heel lang van zijn technologie te gebruiken voor iPhones, zonder daar genoeg voor te betalen. Apple hield lange tijd vol dat de chipgigant misbruik maakte van zijn dominante positie op de markt door hoge royalty's te vragen. Het ging om een harde strijd, waarbij Qualcomm er zelfs in slaagde de verkoop van bepaalde iPhones in Duitsland tijdelijk in de ban te laten doen.

Er is nu onder meer een zesjarig licentiecontract afgesloten. Verder betaalt Apple aan Qualcomm eenmalig een bedrag. Om hoeveel geld het precies gaat, is niet duidelijk.

Op de beurs in New York ging het aandeel Qualcomm dinsdag zo'n 18 procent omhoog na het naar buiten komen van het nieuws. Bij Apple (plus 0,3 procent) was er minder beweging in de beurswaarde.

Lees meer over
1
Reacties
Erik Heil 17 april 2019 15:10

Aan de titel boven die artikel te oordelen, beschikken jullie kennelijk over alle details van de deal. Ik zou er graag meer over lezen!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.