patch

Apple dicht 3 acute lekken

Lekken al actief misbruikt

© CC0 - Pixabay Ulleo
27 januari 2021

Lekken al actief misbruikt

Apple heeft patches uitgebracht die drie lekken moeten dichten in iPhones en iPads die vrijwel zeker al misbruikt worden door aanvallers.

Het gaat om lekken in iOS, iPadOS, watchOS, en tvOS. Door deze zwakke plekken te misbruiken, kan een kwaadwillende code uitvoeren op iPhones en iPads. Een niet bij name genoemde beveiliger heeft de kwetsbaarheden gevonden en gemeld bij Apple. De lekken worden al actief misbruikt. De lekken bevinden zich in WebKit en in de kernel. 

Twee lekken zijn te vinden in WebKit: CVE-2021-1870 en CVE-2021-1871. WebKit is de browser engine die Safari gebruikt. Een aanvaller kan op afstand de controle krijgen over de apparaten als een gebruiker een gecompromitteerde website bezoekt.

Combinatie van lekken

Het derde lek, CVE-2021-1782, bevindt zich in de kernel. Hiermee kan een kwaadwillende zijn rechten verhogen. Verondersteld wordt dat de lekken in combinatie met elkaar worden misbruikt.

Gebruikers wordt geadviseerd te updaten naar de nieuwe versies iOS 14.4 en iPadOS 14.4. Het lek in de kernel is ook gedicht in tvOS 14.4 en watchOS 7.3.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.