Loopbaan

Carriere
Kinderen programmeren

Apple breidt programmeercursus uit voor leraren en scholieren

Apple wil programmeren onder basis- en middelbare scholieren stimuleren.

© CC BY-SA 2.0 - Flikr.com Craighton Miller
21 november 2019

Apple wil programmeren onder basis- en middelbare scholieren stimuleren.

Apple heeft zijn programmeercursus Everyone Can Code opnieuw ontworpen, om zo meer basis- en middelbare scholieren te stimuleren om te gaan programmeren. Daarnaast geeft het bedrijf in december diverse gratis programmeerlessen in de Apple Stores voor deelnemers van verschillende niveaus.

Het vernieuwde curriculum moet het leren van programmeren toegankelijker maken, schrijft Apple op zijn website. Daarom probeert het bedrijf activiteiten te leveren die aansluiten bij het dagelijks leven van studenten. 

Daarnaast introduceert Apple de nieuwe handleiding Everyone Can Code Puzzles voor Swift Playgrounds. Ieder hoofdstuk in die handleiding helpt een scholier zijn kennis verder uit te breiden, te experimenteren met nieuwe programmeerconcepten en op een creatieve manier te vertellen welke impact programmeren op hun heeft. 

Voor leraren verschijnt een speciale handleiding die programmeren naar het klaslokaal moet brengen. Daarin staan oplossingen voor opdrachten, strategieën en opties voor toegankelijkheid. Zo is de cursus geoptimaliseerd voor VoiceOver en zijn audio- en videofragmenten ondertiteld. 

Aansluiting bij nieuw curriculum

De cursus van Apple sluit goed aan bij het onderwijsadvies van Curriculum.nu om digitale geletterdheid een verplicht nieuw gebied te maken binnen de lesstof voor alle leerlingen in Nederland. Op die manier moeten kinderen beter voorbereid worden op de toekomst.

De cursus van Apple is ook in Nederland beschikbaar onder de naam Iedereen kan programmeren. Apple stelt dat Everyone Can Code al in 5.000 scholen wereldwijd gebruikt wordt.

Apple breidt zijn cursus bovendien uit met een integratie in Everyone Can Create, waardoor studenten hun nieuwe programmeervaardigheden kunnen combineren met tekenen, muziek, video's en foto's.

Leren programmeren in Apple Store

Apple gaat tot slot meer programmeerlessen geven in Apple Stores wereldwijd, om zo de Computer Science Education Week te vieren. Deze extra programmeerlessen, die gratis te volgen zijn, vinden tussen 1 en 15 december plaats.

De lessen zijn gratis en leren deelnemers vaardigheden om te beginnen met programmeren. Zo gaan deelnemers aan de slag met het programmeren van robots via een blok-gebaseerde interface. Meer ervaren deelnemers kunnen Swift Playgrounds gebruiken om bijvoorbeeld een augmentedreality-ervaring te maken.

De gratis lessen worden ook in Nederlandse Apple Stores gegeven, op verschillende data. De lessen zijn bedoeld voor deelnemers van verschillende niveaus. Er zitten ook speciale lessen voor kinderen bij. 

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.