Overslaan en naar de inhoud gaan

Appian vereenvoudigt integratie van data in low code-apps

Appian wil de integratie van data in low code-apps een stuk gemakkelijker gaan maken, zo kondigde het bedrijf tijdens Appian World 2021 aan. Tijdens de virtuele conferentie presenteerde oprichter en CEO Matt Calkins de nieuwe versie van het Appian-platform, met daarin het nieuwe Low-Code Data.
Appian
© Appian
Appian

Volgens Calkins is data-integratie één van de moeilijkste onderdelen van applicatie-ontwikkeling. Data zit vaak in silos, waardoor er vaak connecties moeten worden opgezet met verschillende bronnen. Het nieuwe Appian Low-Code Data moet daar een einde aan brengen. De nieuwe functie identificeert automatisch ieder element, waarna de gebruiker ze kan selecteren en integreren in nieuwe applicaties. Data kan overal vandaan gehaald worden, zonder dat de gebruiker deze hoeft te migreren. Verder is het mogelijk om verschillende databronnen visueel te combineren, uit te breiden en relaties tussen de databronnen te modelleren.

Volgens Calkins is daar geen verdere data-expertise voor nodig, zelfs niet als er elementen uit meerdere databronnen worden gebruikt. Ook hoeven gebruikers hiervoor niet te programmeren of de database aan te passen. 

Verbonden toekomst

Calkins en medeoprichter en CTO Michael Beckley gingen tijdens Appian World ook in op de toekomst van low code. Volgens de twee is tijdens de pandemie in 2020 de waarde van low code nog duidelijker geworden, omdat processen met deze techniek snel en gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden. In de toekomst verwachten de twee dat de blended workforce belangrijker wordt. Daarbij worden mensen, robotic process automation (RPA) bots en kunstmatige intelligentie middels workflows aan elkaar verbonden. Appian zet daar zelf al meerdere jaren flink op in. 

Maar in de toekomst wordt ook de verbinding tussen de klant, de partner en de werknemer belangrijker, meent Beckley. "Nu low code-applicaties en -automatiseringen steeds meer een dominant onderdeel van de organisatie wordt, verwachten we dat de vraag om externe gebruikers te verbinden met een platform snel gaat toenemen. Voor self-service van klanten, voor efficiëntie, voor applicaties, voor registratie, voor alles wat je interne gebruikers gebruiken", aldus Beckley.

Om dat mogelijk te maken, wordt Low-Code Portals toegevoegd aan het Appian-platform. Portals wordt door Appian omschreven als een soort voordeur naar alle apps, workflows en de hyperscale van een bedrijf, die klanten kunnen gebruiken. Simpel gezegd kunnen bedrijven interfaces publiceren naar een moderne microservices-architectuur voor gebruikers. Deze functionaliteiten verschijnen als bèta in het nieuwe Appian-platform, Appian 21.2, dat op 28 mei beschikbaar wordt. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in