Development

Software-ontwikkeling
Appian

Appian vereenvoudigt integratie van data in low code-apps

Toekomst is volgens Appian 'verbonden'. 

© Appian
11 mei 2021

Toekomst is volgens Appian 'verbonden'. 

Appian wil de integratie van data in low code-apps een stuk gemakkelijker gaan maken, zo kondigde het bedrijf tijdens Appian World 2021 aan. Tijdens de virtuele conferentie presenteerde oprichter en CEO Matt Calkins de nieuwe versie van het Appian-platform, met daarin het nieuwe Low-Code Data.

Volgens Calkins is data-integratie één van de moeilijkste onderdelen van applicatie-ontwikkeling. Data zit vaak in silos, waardoor er vaak connecties moeten worden opgezet met verschillende bronnen. Het nieuwe Appian Low-Code Data moet daar een einde aan brengen. De nieuwe functie identificeert automatisch ieder element, waarna de gebruiker ze kan selecteren en integreren in nieuwe applicaties. Data kan overal vandaan gehaald worden, zonder dat de gebruiker deze hoeft te migreren. Verder is het mogelijk om verschillende databronnen visueel te combineren, uit te breiden en relaties tussen de databronnen te modelleren. 

Volgens Calkins is daar geen verdere data-expertise voor nodig, zelfs niet als er elementen uit meerdere databronnen worden gebruikt. Ook hoeven gebruikers hiervoor niet te programmeren of de database aan te passen. 

Verbonden toekomst

Calkins en medeoprichter en CTO Michael Beckley gingen tijdens Appian World ook in op de toekomst van low code. Volgens de twee is tijdens de pandemie in 2020 de waarde van low code nog duidelijker geworden, omdat processen met deze techniek snel en gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden. In de toekomst verwachten de twee dat de blended workforce belangrijker wordt. Daarbij worden mensen, robotic process automation (RPA) bots en kunstmatige intelligentie middels workflows aan elkaar verbonden. Appian zet daar zelf al meerdere jaren flink op in. 

Maar in de toekomst wordt ook de verbinding tussen de klant, de partner en de werknemer belangrijker, meent Beckley. "Nu low code-applicaties en -automatiseringen steeds meer een dominant onderdeel van de organisatie wordt, verwachten we dat de vraag om externe gebruikers te verbinden met een platform snel gaat toenemen. Voor self-service van klanten, voor efficiëntie, voor applicaties, voor registratie, voor alles wat je interne gebruikers gebruiken", aldus Beckley.

Om dat mogelijk te maken, wordt Low-Code Portals toegevoegd aan het Appian-platform. Portals wordt door Appian omschreven als een soort voordeur naar alle apps, workflows en de hyperscale van een bedrijf, die klanten kunnen gebruiken. Simpel gezegd kunnen bedrijven interfaces publiceren naar een moderne microservices-architectuur voor gebruikers. Deze functionaliteiten verschijnen als bèta in het nieuwe Appian-platform, Appian 21.2, dat op 28 mei beschikbaar wordt. 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.