Innovatie & Strategie

Procesmanagement
Robots

Appian ziet toekomst in de ‘blended workforce’

Appian wil mensen, kunstmatige intelligentie en RPA combineren in één proces.

© Shutterstock
6 december 2019

“Zou het niet fijn zijn als mensen alleen nog het werk hoeven doen dat ook alleen zij uit kunnen voeren?”, vroeg Appian-CEO en -medeoprichter Matt Calkins tijdens Appian Europa 2019. Bedrijven automatiseren namelijk wel steeds meer, maar daar is nog veel meer waarde uit te halen. Volgens het bedrijf ligt de toekomst dan ook bij de ‘blended workforce’: een combinatie van kunstmatige intelligentie (AI), Robotic Process Automation (RPA) en menselijke werknemers.

RPA en kunstmatige intelligentie zijn twee technieken die snel aan populariteit winnen. RPA is een onderdeel van AI waarbij softwarerobots ingezet worden om processen te automatiseren. Die robots volgen hoe werk nu uitgevoerd wordt en kijken waar kansen liggen om processen te automatiseren. Daarna automatiseren ze die processen ook daadwerkelijk, zodat de menselijke werknemers meer tijd krijgen voor andere zaken.

Bij Appian wordt flink ingezet op RPA. “We willen dat iedereen die bots wil gebruiken, zoveel mogelijk bots kan gebruiken als logisch is”, vertelt Mike Beckley, CTO en medeoprichter tijdens Appian Europe 2019. Daarom maakt Appian de techniek al enige tijd via samenwerkingen met RPA-makers UiPath, Automation Anywhere en Blue Prism beschikbaar in low code.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!