Management

Branche
LG HQ

Antitrustonderzoek naar LG in Zuid-Korea

Het Zuid-Koreaanse LG wordt verdacht van concurrentievervalsing, door dochterbedrijven voor te trekken.

© LG
19 maart 2019

Het Zuid-Koreaanse LG wordt verdacht van concurrentievervalsing, door dochterbedrijven voor te trekken.

Het Zuid-Koreaanse conglomeraat LG wordt onderzocht wegens mogelijke concurrentievervalsing. De markttoezichthouder van het Aziatische land verdenkt het concern ervan lucratieve contracten te verdelen onder dochterondernemingen ten koste van andere bedrijven, meldt persbureau Yonhap.

Volgens de Koreaanse Fair Trade Commission ondermijnt LG daarmee de onderlinge concurrentie, wat de vrije markt belemmert. Het onderzoek richt zich naast de overkoepelende holding, ook op de divisies voor elektronica en chemie van LG. Insiders melden tegenover persbureau Yonhap dat er door de overheid naar diverse zaken wordt gekeken. Als het bedrijf schuldig wordt bevonden kan de waakhond een boete van 5 procent van de jaaromzet opleggen.

Familiebedrijven domineren

Het Zuid-Koreaanse bedrijfsleven wordt veelal gedomineerd door grote familieconglomeraten, de zogeheten chaebols, waar ook Hyundai en Samsung bij horen. De autoriteiten proberen een eerlijker speelveld te creëren voor kleinere partijen, onder andere door concurrentievervalsing te bestrijden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.