Development

Security
Virus.

Anti-virusoplossingen niet opgewassen tegen zero day-malware

Signalen die zero day-malware afgeeft worden niet herkend door traditionele anti-virussoftware.

© Unsplash Magnus Spiske.
5 oktober 2017

Signalen die zero day-malware afgeeft worden niet herkend door traditionele anti-virussoftware.

Traditionele antivirus-oplossingen zijn niet opgewassen tegen 47 procent van alle malware die cybercriminelen inzetten. Dat blijkt uit een rapport van WatchGuard Technologies, producent van beveiligingssoftware.

Het gaat om zero day-malware. De signalen die deze malware afgeeft wordt niet herkend door traditionele antivirus-oplossingen. Volgens WatchGuard wordt behavioral detection steeds belangrijker – er zit een bepaald patroon in het gedrag van de cybercriminelen en het is zaak om dat te herkennen.

Inloggegevens

Uit het rapport blijkt ook dat phishers steeds vaker gebruikmaken van JavaScript om gebruikers om de tuin te leiden. Aanvallers pasten JavaScript toe in HTML-bijlages bij phishingaanvallen. Hierdoor konden zij inlogpagina’s simuleren van bijvoorbeeld Google en Microsoft, schrijft WatchGuard in het persbericht.

Gebruikers konden zich daardoor vergissen en alsnog hun inloggegevens invullen op de ‘nepwebsite’. De criminelen zetten volgens WatchGuard ‘alles op alles’ om de inloggegevens van systemen en gebruikers te stelen.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
teus 05 oktober 2017 12:51

Recent is door de firma Interchange een product genaamd ISLA webisolation appliance op de markt gebracht dat exact de in uw artikel genoemde aanvallen kan voorkomen. Er is momenteel zowel een desktop, android als ios versie via de cloud en on premise beschikbaar. De ISLA appliance maakt van alles eerst pixels en zet deze door zodat zero day exploits er absoluut geen vat op hebben.
mvgrt Teus

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.