Beheer

IT beheer
mail

Anonieme tip en mailservers breken ex-CEO McDonald's op

Weggestuurde CEO McDonald's nu vervolgd om ongepast gedrag, liegen in ontslagzaak en vertrekpremie.

© CC:0 Pixabay,  Geralt
13 augustus 2020

Weggestuurde CEO McDonald's nu vervolgd om ongepast gedrag, liegen in ontslagzaak en vertrekpremie.

Fastfoodconcern McDonald's klaagt zijn voormalige CEO aan, die in november vorig jaar is ontslagen vanwege een relatie met een werknemer. De ex-topman zou namelijk hebben gelogen over die kwestie en bewust mails hebben gewist. Onderzoek van McDonald's mailservers, verricht naar aanleiding van een anonieme tip in juli, brengt nieuwe feiten aan het licht. McDonald's wil de 'gouden handdruk' terugvorderen.

Voormalig CEO Steve Easterbrook is bij McDonald's de laan uitgestuurd omdat hij een ongepaste relatie met een werknemer had. Deze virtueel gevoerde, consensuele affaire was volgens de in opspraak geraakte topman de enige. De verstuurde tekstberichten en gehouden videogesprekken met de werknemer waren genoeg reden voor het bedrijf om de CEO te ontslaan. Zijn dienstverband is toen verbroken zonder dringende of gegronde reden (without cause), waardoor Easterbrook een ontslagvergoeding van bijna 42 miljoen dollar meekreeg.

Naaktfoto's doormailen

Nu spant McDonald's een rechtszaak aan tegen de voormalige CEO om dat geld terug te krijgen. Het blijkt namelijk dat Easterbrook niet één, maar zeker drie relaties met werknemers had in het jaar voordat hij werd ontslagen. Dit stelt de fastfoodfirma nu in de aanklacht tegen Easterbrook. Zijn ex-werkgever heeft zijn verdere misstappen - plus zijn liegen daarover én verhullende activiteiten - ontdekt na onderzoek op de eigen mailservers. Die kritische blik op het mailgedrag van Easterbrook is geworpen nadat de fastfoodfirma een anonieme tip had gekregen.

De melding van een werknemer heeft de bestuursraad van McDonald's erop gewezen dat er een tweede ondergeschikte van Easterbrook was waarmee hij een sexuele relatie onderhield. Daarop is dus onderzoek ingesteld waarbij de mailservers van het bedrijf zijn doorgelicht. Op die systemen waren nog mails en naaktfoto's opgeslagen die door de ex-CEO waren verstuurd; doorgestuurd naar zijn privé-mailadres.

Deleten is niet deleten

Noch deze mailberichten, noch de attachments waren aanwezig op de bedrijfstelefoon die de CEO heeft ingeleverd bij zijn vertrek. Dit valt te lezen in de papieren die McDonald's heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission). Het toestel dat door het bedrijf werd verstrekt, is bij de ontslagzaak wel doorzocht door een externe partij, op bewijs voor de sexting-relatie met 'werknemer 1'. Easterbrook heeft toen verklaard dat hij nooit een sexuele relatie met een andere werknemer heeft gehad.

De actie van Easterbrook waarbij hij de berichten plus meegestuurde foto's op zijn mobiele telefoon wiste, heeft er echter niet toe geleid dat de data werden verwijderd van de mailservers. De topman was hier niet van op de hoogte. Bij het doorspitten van zijn mailaccount op de servers van het bedrijf zijn nog meer misstappen aan het licht gekomen. Zo blijkt Easterbrook met nog een derde ondergeschikte een sexuele relatie te hebben onderhouden.

Aandelenpakket voor relatie

Het is daarbij niet alleen bij sexting gebleven, maar is tot fysiek sexueel contact gekomen. Verder heeft hij 'werknemer twee' tijdens de relatie een flink aandelenpakket toegekend, met een waarde van enkele honderdduizenden dollars. Laatstgenoemde is volgens McDonald's fraude en dit wordt de ex-CEO nu ook ten laste gelegd. In de aanklacht tegen hem zijn ook opgenomen het moedwillig liegen over de andere relaties en het bewust wissen van de incriminerende mails en foto's.

Het bedrijf stelt dat het bestuur nooit akkoord zou zijn gegaan met de voorwaarden van de ontslagregeling als dit alles toen bekend was geweest. Dat gedrag zou een duidelijke juridische basis zijn geweest om Easterbrook met gegronde reden te ontslaan. De ontslagvergoeding van in totaal 41,8 miljoen dollar wordt nu dan ook teruggeëist door McDonald's, meldt onder meer NPR. Daarnaast eist het bedrijf schadevergoeding voor de kosten die het moet maken door zijn misdragingen.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 17 augustus 2020 15:34

42 miljoen, hoe is zo'n bedrag in hemelsnaam mogelijk?!

Wat zou die vent per jaar hebben gebeurd, 1, 2, 3 miljoen?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.