Development

Software-ontwikkeling
Androids

Android op 2,5 miljard apparaten

Besturingssysteem staat wereldwijd op meer apparaten dan iOS of Windows.

© Google
10 mei 2019

Besturingssysteem staat wereldwijd op meer apparaten dan iOS of Windows.

Het Android-besturingssysteem staat, alle versies bijeengenomen, wereldwijd op 2,5 miljard apparaten zoals smartphones en televisies. Daarmee is Android het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld en groter dan iOS of Windows.

De groei van Android is vooral de laatste jaren snel gegaan, zo meldt ZDNet. Volgens de website had Android een jaar geleden 2 miljard gebruikers, en kwamen er de afgelopen vier jaar zo’n 1,5 miljard gebruikers bij.

Concurrentie

Android schiet met de 2,5 miljard gebruikers de concurrentie ver voorbij. Zo staat Apple’s besturingssysteem iOS wereldwijd op 1,4 miljard apparaten. Meer dan de helft hiervan, zo’n 900 miljoen, betreft een iPhone. Microsoft zegt 1,5 miljard gebruikers te hebben, waarvan 800 miljoen gebruikers Windows 10 draaien.

De vrije toegankelijkheid van Android voor fabrikanten is mede verantwoordelijk voor de populariteit. Voor het gebruik van Windows moeten fabrikanten betalen en Apple verbiedt het gebruik van iOS door andere fabrikanten.

Alle versies

De cijfers zijn zeer positief te noemen, maar beslaan wel álle versies van het besturingssysteem. Van de vele gebruikers van het Android-besturingssysteem is slechts een klein gedeelte up-to-date met zijn software: slechts 10,4 procent van de gebruikers heeft de meest recente versie van de software, Pie, op zijn apparaat staan.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.