Amsterdamse kerk houdt twitterdienst

27 september 2010
In de Amsterdamse Vincentiuskerk werd zondagmiddag voor het eerst een zogeheten twitterdienst gehouden, een kerkdienst door en voor twitteraars.

Twitteren onder schooltijd, twitteren onder werktijd en zelfs twitteren vanuit de Tweede Kamer onder debattijd. Maar twitteren onder kerktijd? De Vincentiuskerk in Amsterdam had zondag de Nederlandse primeur. In de Verenigde Staten wordt al langer in de kerk getwitterd.

De twitterdienst was interreligieus: er waren boeddhisten, protestanten, rooms-katholieken, islamieten, humanisten en niet-gelovigen. Ook een enkeling die niet twittert, was bij de twitterdienst. Er werd gebeden, gemediteerd, gedachtes over sociale netwerken uitgewisseld en natuurlijk getwitterd. Via de hashtag #twitterdienst, een manier om op Twitter met dezelfde tag, oftewel onderwerp, te vinden, konden mensen die niet ‘in real life’ bij de dienst konden zijn, toch op de hoogte blijven van de twitterdienst.

Zondag was #twitterdienst een trending topic in Nederland, één van de populairste onderwerpen op de berichtjessite. Ongeveer 50 mensen bezochten de dienst.

Trouw heeft een recensie van de dienst gepubliceerd.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.