Amsterdam komt ook met hbo-opleiding game-ontwikkeling

4 februari 2009
De Hogeschool van Amsterdam (HvA) start in september met de opleiding Game Development. Deze vierjarige Informatica-opleiding is bedoeld voor studenten die alles willen leren over het ontwerpen en het realiseren van games.
De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de game-industrie. De nadruk ligt op game technology, game design en game production voor zowel de entertainment- als de serious games-industrie, waaronder educatieve spelen. Studenten kunnen volgens de hogeschool op veel verschillende plekken in de internationale gamewereld aan de slag.

De opleiding in Amsterdam is niet de eerste hbo-opleiding in Nederland die zich specifiek richt op de ontwikkeling van computerspellen. De hogeschool NHTV in Breda biedt sinds enkele jaren de Engelstalige opleiding International Game Architecture and Design. Verder kan aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht de studie Game Design & Development worden gevolgd en wordt de opleiding Communication and Multimedia Design op verschillende hogescholen in Nederland aangeboden.


 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.