Innovatie & Strategie

Infrastructuur
AMS-IX

AMS-IX boekt record, 7 Tbit/s-grens doorbroken

Gebruik van digitale diensten en apparaten blijft toenemen

AMS-ix © AMS-ix,  AMS-ix
20 december 2019

Gebruik van digitale diensten en apparaten blijft toenemen

Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) heeft een nieuw record gevestigd. Het internetknooppunt verwerkte woensdagavond rond 21.00 uur meer dan 7 Terabit per seconde.

7 Terabits per seconde is volgens de organisatie een astronomische hoeveelheid dataverkeer. Het komt overeen met de transmissie van 280.000 4k HD-kwaliteit video’s of 175 miljoen A4’tjes met platte tekst.

Poortcapaciteit 

AMS-IX CEO Peter van Burgel meldt dat het gebruik van digitale diensten en apparaten blijft toenemen en dat dit een groot effect heeft op de groei van het internetverkeer. Het bedrijf stelt dat de piek het gevolg is van de groei van AMS-IX. Er sloten in 2019 875 netwerkpartijen aan en veel leden verhoogden hun poortcapaciteit. Het zogeheten ‘piekverkeer’ is in 2019 met 20 procent gegroeid, van 5.86 Tbit/s naar 7.025 Tbit/s. 

Een andere belangrijke oorzaak van de groei is volgens AMS-IX het seizoen. In de winter wordt er meer internetverkeer geconsumeerd dan in de zomer. De grootste verkeersvolumes worden gemeten in de avonduren.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.