Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerika wil aan de grens inzicht in gebruik sociale media

Het wetsvoorstel vereist dat alle niet-ingezeten die in aanmerking willen komen voor een visum, de inlognaam geven van alle sociale media die zij de afgelopen 5 jaar hebben gebruikt. Ook alle e-mailadressen die zijn gebruikt en telefoonnummers moeten worden opgegeven.

De nieuwe regels hebben betrekking op bijna 15 miljoen mensen die jaarlijks een visum aanvragen om de Verenigde Staten binnen te komen,meldt persbureau Bloomberg. Het is een aanscherping van de verplichting die nu al bestaat voor mensen met een verhoogd risico in de ogen van de VS, zoals mensen afkomstig uit regio's waar terroristen de dienst uitmaken. Het wetsvoorstel is een nieuwe stap in de strategie van de regering Trump een compleet beeld te krijgen van mensen die de Verenigde Staten binnenkomen. Alleen diplomaten komen voor een uitzonderingspositie in aanmerking.

Het verwerken van de nieuwe berg aan gegevens is overigens nog wel een probleem, signaleert The Verge. De dienst Immigration and Customs Enforcement is op zoek naar bedrijven die willen assisteren bij het analyseren van de data.

Het wetsvoorstel van de State Department daartoe is vandaag gepubliceerd in het Federal Register. Nu volgt een periode van 60 dagen waarin commentaar geleverd kan worden op het voornemen. Daarna moet ook het Office of Management and Budget nog akkoord gaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in