Amerika bundelt zijn Google wifi-privacyzaken

23 augustus 2010
Acht collectieve rechtzaken (class action suits), aangespannen in verschillende staten tegen Google vanwege de verzamelwoede van diens Street View-auto's, zijn samengevoegd en ondergebracht bij een federale rechter in Silicon Valley.

Naar verwachting worden aan deze bundeling nog eens 5 andere zaken toegevoegd. De zaken betreffen allemaal aanklachten van burgers die zich in hun privacy voelen aangetast. Google registreerde 3 jaar lang bij het verzamelen van beeldmateriaal voor de Street View-dienst ook andere gegevens, verkregen via onbeschermde draadloze netwerken die de voertuigen op hun weg tegenkwamen.

In diverse andere landen over de wereld wordt ook gewerkt aan rechtszaken tegen Google naar aanleiding van deze handelwijze. Google zelf zegt overigens niets illegaals te hebben gedaan en bereidt zich voor op een krachtige verdediging. Het bedrijf zegt dat het vastleggen van de gegevens het gevolg was van programmeerfout in software voor een experimentele dienst. De gegevens zouden niet met opzet zijn opgeslagen. Ook de toezichthouders zijn het er nog niet over eens of Google laakbaar handelde, meldt Ars Technica.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.