Innovatie & Strategie

Personal Tech
DingDong

Amazons Echo krijgt goedkope concurrent uit China

Beijing LingLong's smart home hub kost nog geen 100 euro

DingDong © Beijing Linglong onbekend
24 november 2016

Beijing LingLong's smart home hub kost nog geen 100 euro

Het Chinese technologiebedrijf Beijing LingLong heeft gisteren demomodellen getoond van een laaggeprijsd alternatief voor Amazon's Echo en Google's Home.

Het weinig verrassend vormgegeven apparaat kreeg wel een verrassende naam: DingDong. En ook de prijs verrast: 698 yuan wat, op zo'n 95 euro neerkomt. Het apparaat kan een reeks van smarthome-functies op zich nemen; om te beginnen is het een wi-fi speaker, maar het kan ook op spraakcommando allerhande IoT-apparaten aansturen, zoals lichtdimmer/schakelaars, thermostaten, bewakingscamara's of babyphones. De Siri-achtige spraakinterface verzorgt desgevraagd ook internet-zoekopdrachten, informatie over het te verwachten weer, verkeersdrukte en routeplanning.

Verder kunnen nog app's worden geïnstalleerd voor niet standaard voorziene toepassingen. Als voorbeeld daarvan werd een app gedemonstreerd die Chinese kinderen de eerste beginselen van de engels spraakkunst bijbrengt. Zelf verstaat het ding in z'n basis configuratie Mandarijn, Cantonees en basaal Engels. Daarmee is hij bruikbaar voor 95 procent van de chinese bevolking.

Lees meer over
1
Reacties
Klaas 24 november 2016 14:52

Wow

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.