Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazons Echo krijgt goedkope concurrent uit China

Het Chinese technologiebedrijf Beijing LingLong heeft gisteren demomodellen getoond van een laaggeprijsd alternatief voor Amazon's Echo en Google's Home.
DingDong
© Beijing Linglong
Beijing Linglong

Het weinig verrassend vormgegeven apparaat kreeg wel een verrassende naam: DingDong. En ook de prijs verrast: 698 yuan wat, op zo'n 95 euro neerkomt. Het apparaat kan een reeks van smarthome-functies op zich nemen; om te beginnen is het een wi-fi speaker, maar het kan ook op spraakcommando allerhande IoT-apparaten aansturen, zoals lichtdimmer/schakelaars, thermostaten, bewakingscamara's of babyphones. De Siri-achtige spraakinterface verzorgt desgevraagd ook internet-zoekopdrachten, informatie over het te verwachten weer, verkeersdrukte en routeplanning.

Verder kunnen nog app's worden geïnstalleerd voor niet standaard voorziene toepassingen. Als voorbeeld daarvan werd een app gedemonstreerd die Chinese kinderen de eerste beginselen van de engels spraakkunst bijbrengt. Zelf verstaat het ding in z'n basis configuratie Mandarijn, Cantonees en basaal Engels. Daarmee is hij bruikbaar voor 95 procent van de chinese bevolking.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in