Management

Branche
Amazon bezorgdoos

Amazon voert omzet op, winst blijft achter

Clouddiensten zijn mede verantwoordelijk voor hogere omzet, tegelijkertijd stijgen de bedrijfskosten.

© Shutterstock
26 juli 2019

Clouddiensten zijn mede verantwoordelijk voor hogere omzet, tegelijkertijd stijgen de bedrijfskosten.

Webgigant Amazon heeft de opbrengst in het tweede kwartaal verder opgevoerd, mede door goede resultaten vanuit de clouddiensten. De kosten stegen echter ook navenant waardoor de winst van het bedrijf van miljardair Jeff Bezos slechts mondjesmaat groeide. Analisten hadden op meer winst gerekend.

De omzet van Amazon kwam uit op 63,4 miljard dollar, een vijfde hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zowel bij de verkoop van producten als bij de dienstentak, zoals de clouddiensten van het bedrijf, kwam meer geld binnen. Amazon was echter ook meer geld kwijt per verkocht product en ook aan de magazijnen en verzending van die producten en marketing gaf het bedrijf meer geld uit.

91 miljoen winstverhoging

Dat alles leidde ertoe dat de winst uitkwam op 2,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog afgerond 2,5 miljard dollar. Het gaat om een verschil van 91 miljoen dollar.

Voor het lopende kwartaal rekent Amazon op een omzet die tussen de 66 miljard en 70 miljard dollar ligt. Wel verwacht het bedrijf een fors lagere operationele winst dan een jaar eerder door extra investeringen in snelle bezorging.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.