Management

Carriere
Samenwerken

Alternatief kennisdelen: van elkaar leren in buddysysteem

Speciaal Competence Center borgt kennisontwikkeling en -deling.

23 december 2020

Bijblijven is voor veel IT’ers erg belangrijk, maar blijft vaak ook een uitdaging, bleek eerder dit jaar uit de Salary Survey van AG Connect en Berenschot. Voor het volgen van een uitgebreide cursus is bijvoorbeeld niet altijd tijd. Kennisontwikkeling en -deling kan echter op vele manieren, bijvoorbeeld via een Competence Center. Technology development manager Mike van Zandwijk van Winvision vertelt daar in de vijfde aflevering in deze serie over alternatief kennisdelen meer over.

Een IT-bedrijf als Winvision heeft vaak al behoorlijk wat kennis in huis, dankzij de vele werknemers en hun verschillende specialismen. Een IT’er die iets nieuws wil leren, kan dus op een cursus gestuurd worden, maar ook aankloppen bij collega’s en leren van hun expertise.

Dat is in de basis ook het idee van het Competence Center van Winvision, dat in november dit jaar van start ging. Het bedrijf definieerde tien competenties en zette daar een zogeheten ‘lead’ op: een professional binnen het bedrijf die dé expert is als het om deze competentie gaat. Deze lead leidt associates op die zich hier verder in willen verdiepen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!