Loopbaan

Carriere
Kennis

Bijblijven blijft uitdaging voor IT’ers

Gebrek aan tijd en advies blijven bottleneck.

24 augustus 2020

Maar liefst 60 procent van de IT’ers vindt opleidingsmogelijkheden bepalend voor de tevredenheid in zijn werk. Toch valt hier nog heel wat te winnen voor bedrijven. Flink wat IT’ers klagen namelijk over een gebrek aan ondersteuning van de werkgever voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Dat blijkt uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot onder ruim 1.800 IT-professionals.

Bijblijven is in de IT ontzettend belangrijk, vooral omdat de technologische ontwikkelingen erg snel gaan. Bovendien heeft maar liefst 32 procent van de IT’ers geen relevante IT-opleiding gevolgd, blijkt uit de jaarlijkse Salary Survey van AG Connect en Berenschot. Dat betekent dat zij veel tijdens hun werkend leven hebben moeten leren, wat het belang van opleidingsmogelijkheden alleen maar groter maakt.

Uit het opleidingenonderzoek van AG Connect begin dit jaar bleek al dat IT’ers hier dan ook veel tijd aan besteden: maar liefst 83 procent volgde vorig jaar in ieder geval één opleiding. 40 procent deed er toen zelfs twee.

Maar ook toen bleek al dat bijblijven erg ingewikkeld was. 38 procent van de IT’ers die aangaven in 2019 geen opleiding te hebben gevolgd, zei dat tijdsgebrek hier de voornaamste reden voor was. En ook in de Salary Survey van dit jaar komt naar voren dat veel IT’ers meer tijd willen voor persoonlijke ontwikkeling. 32 procent vindt namelijk dat ze hier niet genoeg tijd voor krijgen van de werkgever.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!